26. března 2012

Smažený řizek s bramborovým salátem


4 vepřové řízky,  vejce, 2 lžíce mléka, hladká mouka, strouhanka, sůl, olej na smažení
salát : 1 kg brambor, 3 mrkve, 0,5 celeru, 3 cibule, 3 jablka, 2 kyselé okurky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 - 3 lžíce majonézy, 250 ml zakysané smetany, sůl, pepř, šťáva z citronu

Nejprve uvaříme brambory ve slupce. Mrkev a celer uvaříme společně v osolené vodě s citrónovou šťávou. Cibule nakrájíme najemno, posolíme a necháme chvíli stát. Ještě vlažné brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, stejně jako celer a mrkev. Vše smícháme, osolíme, opepříme, vmícháme cibuli, hořčici a na kostičky nakrájená jablka a kyselé okurky. Lehce vmícháme majonézu a smetanu. Dochutíme a necháme odležet. Vepřové řízky jemně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, namočíme do vejce rozšlehaného s mlékem, obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme do zrůžovění.

Žádné komentáře:

Okomentovat