26. března 2012

Vepřové mandlové řizky s třešněmi


500 g třešní, 4 vepřové řízky, sůl, pepř, asi 3 lžíce hladké mouky, vejce, 80g oloupaných, nahrubo nastrouhaných mandlí, 80 g másla nebo tuku, lžíce ušlechtilé lihoviny

Třešně omyjeme a vypeckujeme. Maso lehce naklepeme, nařízneme po obvodu, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci a pevně přitiskneme do nastrouhaných mandlí, aby se dobře obalilo ze všech stran. V pánvi rozehřejeme tuk a na něm opečeme obalené řízky dozlatova . Smažíme pomalu, aby mandle nezhořkly. Na malé pánvi rozpustíme zbytek tuku, přidáme třešně a za stálého míchání do změknutí dusíme.
Těsně před podáváním přidáme k třešním lihovinu, pánev protřeseme, aby se vše spojilo v harmonický celek a sejmeme z ohně. Řízky podáváme částečně přelité třešněmi na předehřátých talířích


Žádné komentáře:

Okomentovat