500 g třešní, 4 vepřové řízky, sůl, pepř,
asi 3 lžíce hladké mouky, vejce, 80g oloupaných, nahrubo nastrouhaných mandlí,
80 g másla nebo tuku, lžíce ušlechtilé lihoviny
Třešně omyjeme a vypeckujeme. Maso lehce
naklepeme, nařízneme po obvodu, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, pak v rozšlehaném
vejci a pevně přitiskneme do nastrouhaných mandlí, aby se dobře obalilo ze
všech stran. V pánvi rozehřejeme tuk a na něm opečeme obalené řízky dozlatova .
Smažíme pomalu, aby mandle nezhořkly. Na malé pánvi rozpustíme zbytek tuku,
přidáme třešně a za stálého míchání do změknutí dusíme.
Těsně před podáváním přidáme k třešním
lihovinu, pánev protřeseme, aby se vše spojilo v harmonický celek a sejmeme z ohně. Řízky
podáváme částečně přelité třešněmi na předehřátých talířích
Žádné komentáře:
Okomentovat