500 g vepřové plece, cibule, 2 lžíce
sterilovaného hrášku, sladkokyselá
okurka, 2 vejce vařená natvrdo, 2 lžíce oleje, 100 ml smetany ke šlehání 2
lžíce hladké mouky, lžička mleté sladké
papriky, sůl
Nejdříve dáme uvařit vajíčka natvrdo. Cibuli
si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Na
pánvi si rozpálíme olej (sádlo), zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso
a orestujeme ho, osolíme. Potom ho zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a zvolna
dusíme do změknutí. Podle potřeby mírně podléváme. Maso vyjmeme a dáme stranou,
šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, dobře promícháme, osmahneme, zalijeme
vodou nebo vývarem, dobře rozšleháme a asi 15 minut zvolna vaříme. Nakonec
přidáme smetanu, prohřejeme, do omáčky vložíme zpět maso, na kostky nakrájená
natvrdo uvařená vajíčka, kostičky okurky a hrášek. Podle chuti dosolíme a
společně ještě asi pět minut prohřejeme. Podáváme s rýží, knedlíkem, noky.
Žádné komentáře:
Okomentovat