26. března 2012

Pečené uzené maso se smetanovým křenem


1 kg uzené krkovičky, 30 g sádla, 3/4 l sladké smetany 33%, 2 žloutky, 60 g polohrubé mouky, špetka soli, 20 g másla, kostka cukru, 4 lžíce jemně strouhaného křenu, 4 mandle

Maso uvaříme ve vodě a když je skoro měkké, přendáme ho do pekáčku a v troubě na sádle upečeme, za občasného podlévání, do změknutí. Ve smetaně rozmícháme žloutky a mouku, přidáme sůl a máslo. Hrnek postavíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme, osladíme a před podáváním vmícháme strouhaný křen a rozsekané oloupané mandle. Doporučená příloha: knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat