28. března 2012

Vdolky pečené v troubě


500 g hladké mouky, 25 g droždí, 1/4 l mléka, 2 lžíce pískového cukru,špetku soli, 80 g másla

Do proseté mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu vlahého mléka, necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbytek ingrediencí tuk musí být rozpuštěný -a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Po vykynutí odkrajujeme lžíci těsto a pomaštěnýma rukama aby se těsto nelepilo, vytváříme bochánky, které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Pokud by se zdálo, že vdolky špatně hnědnou můžeme je ještě jednou během pečení potřít máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat