27. března 2012

Vepřová panenka s omačkou z nivy


2 malé vepřové panenky (asi 600 g), sůl, tymián, kousek másla, asi 80 g nivy,1/4 l smetany 33%, 12 půlek kompotovaných hrušek, špetka pálivé papriky, petrželka

Sklenici hrušek otevřeme a ohřejeme postavením do horké vody. Z panenek nakrájíme 12 asi 1cm silných plátků. Posypeme špetkou tymiánu a krátce opečeme na másle a odložíme v teple. Sýr rozdrtíme vidličkou a přidáme do vypečeného tuku na pánvi, zalijeme smetanou a dochutíme kořením a provařujeme do zhoustnutí. Sejmeme z plotny a přidáme papriku. Horké půlky hrušek na spodu trošku skrojíme, aby stály. Položíme na talíř a na každou položíme opečené filátko, které přelijeme omáčkou. Zdobíme zelenými bylinkami.Stejně se mohou upravit třeba telecí kotlety, ale pak pokládáme hrušky na maso a důlek vyplníme pikantní zavařeninou - brusinkovou, rybízovou apod. 

Žádné komentáře:

Okomentovat