2 malé vepřové panenky (asi 600 g), sůl,
tymián, kousek másla, asi 80 g nivy,1/4 l smetany 33%, 12 půlek kompotovaných
hrušek, špetka pálivé papriky, petrželka
Sklenici hrušek otevřeme a ohřejeme postavením
do horké vody. Z panenek nakrájíme 12 asi 1cm silných plátků. Posypeme špetkou
tymiánu a krátce opečeme na másle a odložíme v teple. Sýr rozdrtíme vidličkou a
přidáme do vypečeného tuku na pánvi, zalijeme smetanou a dochutíme kořením a provařujeme do
zhoustnutí. Sejmeme z plotny a přidáme papriku. Horké půlky hrušek na spodu
trošku skrojíme, aby stály. Položíme na talíř a na každou položíme opečené
filátko, které přelijeme omáčkou. Zdobíme zelenými bylinkami.Stejně se mohou upravit třeba telecí kotlety,
ale pak pokládáme hrušky na maso a důlek vyplníme pikantní zavařeninou -
brusinkovou, rybízovou apod.
Žádné komentáře:
Okomentovat