Brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku,
vejce a sůl. Po promíchání klademe těsto lžící na horký plech a rozetřeme na
placku. Pečeme v troubě po obou stranách do zrůžovění. Na talíře klademe po
čtyřech kusech na sebe, mezi jednotlivé vrstvy posypeme cukrem a potřeme rozpuštěným
máslem. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách
přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi
10 minut.Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a
pečeme zvolna z obou stran dozlatova.Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme
tvarohem a kuličkami hroznů,
Borůvková omáčka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme
2 minuty a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat