4
plátky roštěnek, větší cibule, 2dl červeného vína, lžíce hladké mouky, lžička
solamylu, 3 lžíce oleje, 2 lžíce višňové zavařeniny, lžíce kečupu, vývar z
masoxu nebo voda, pepř, sůl, lžíce proužků syrové papriky, zelená petrželka
Očištěné roštěnky po
obvodu nařízneme, poté je tence naklepeme. Osolíme, opepříme a na rozpáleném
oleji po obou stranách dobře opečeme. Maso vyjmeme, do téhož tuku dáme nadrobno
nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Podlijeme vínem a trochou vody a krátce
povaříme. Přidáme roštěnky a za občasného podlévání dusíme doměkka. Potom je
vyjmeme a odložíme do tepla, šťávu zaprášíme hladkou moukou, přidáme višňovou
zavařeninu, kečup a ještě 5 minut za stálého míchání povaříme. Nakonec
rozšleháme solamyl v trošce studené vody, vlijeme do směsi, promícháme a
zahuštěnou omáčku necháme krátce přejít varem. Roštěnky vrátíme do omáčky a
necháme je v ní proležet. Zdobíme na talíři paprikou a petrželkou. Příloha:
špagety.
Žádné komentáře:
Okomentovat