31. března 2012

Roštěnky na víně s višňovou omáčkou


4 plátky roštěnek, větší cibule, 2dl červeného vína, lžíce hladké mouky, lžička solamylu, 3 lžíce oleje, 2 lžíce višňové zavařeniny, lžíce kečupu, vývar z masoxu nebo voda, pepř, sůl, lžíce proužků syrové papriky, zelená petrželka

Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, poté je tence naklepeme. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách dobře opečeme. Maso vyjmeme, do téhož tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Podlijeme vínem a trochou vody a krátce povaříme. Přidáme roštěnky a za občasného podlévání dusíme doměkka. Potom je vyjmeme a odložíme do tepla, šťávu zaprášíme hladkou moukou, přidáme višňovou zavařeninu, kečup a ještě 5 minut za stálého míchání povaříme. Nakonec rozšleháme solamyl v trošce studené vody, vlijeme do směsi, promícháme a zahuštěnou omáčku necháme krátce přejít varem. Roštěnky vrátíme do omáčky a necháme je v ní proležet. Zdobíme na talíři paprikou a petrželkou. Příloha: špagety.

Žádné komentáře:

Okomentovat