27. března 2012

Sváteční šunka


800 g šunky od kosti v celku včetně kůže, cibuli,1 litr koka - koly 
na glazuru:  lžíci tmavé melasy, 2 lžíce přírodního tmavého cukru, drcená hořčičná semínka, hrst hřebíčků na ozdobu

Šunku dáme do hrnce, zalijeme ji studenou koka - kolou, přidáme na půl rozkrojenou oloupanou cibuli a přivedeme k varu. Přiklopíme a povaříme. Uvařenou šunku vyjmeme z hrnce a vývar zachytíme. Kůžičku šunky pravidelně křížem nařežeme a do každého kosočtverečku zapíchneme hřebíček. Šunku potřeme melasou, posypeme kořením a cukrem, vložte do pekáče vyloženého alobalem a zhruba deset minut zapékáme za stálého potírání vývarem..

Žádné komentáře:

Okomentovat