litr mléka, 800 g předem ve slupce
uvařených brambor, 3 vejce, špetka soli, 2 lžíce cukru,9 lžic polohrubé mouky,
tuk na pečení, povidla, tvaroh, strouhaný perník, zakysaná smetana atd. dle
chuti
Brambory uvaříme ve slupce den předem,
oloupEme a najemno nastrouháme. V mléce rozšleháme vejce, cukr, sůl, mouku
(nejlépe se pracuje šlehačem) a nakonec vmícháme najemno nastrouhané brambory.
Těsto necháme asi čtvrt hodiny ustát a znovu jednou lehce promícháme vařečkou.
Na pánvi pečeme silnější palačinky běžným způsobem. Hotové mažeme povidly,
sypeme tvarohem, skořicovým cukrem, strouhaným perníkem, strouhanými ořechy s
cukrem apod. Poznámka: kdyby se těsto hůře otáčelo přidáme trochu mouky.
Žádné komentáře:
Okomentovat