Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme
cukr, vejce, sůl a za stálého šlehání přidáváme po troškách prosetou mouku. Nádobu
s řídkým těstem na lívance přikryjeme čistým ubrouskem a necháme v teplé místnosti vykynout.
Vykynuté těsto naléváme na rozehřátý tuk a usmažíme po obou stranách lívance.Potřeme je džemem,
stočíme nebo přeložíme na půlky, poklademe jogurtem a posypeme moučkovým a
vanilkovým cukrem. Hned podáváme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. března 2012
Lívance s džemem a jogurtem
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat