29. března 2012

Lívance s džemem a jogurtem


400 g hladké moky, asi 0,5 l mléka, vejce, 15 g droždí, 2 lžíce cukru, sůl, tuk Iva, džem,2 kelímky bílého jogurtu, moučkový a vanilkový cukr na posypání 

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vejce, sůl a za stálého šlehání přidáváme po troškách prosetou mouku. Nádobu s řídkým těstem na lívance přikryjeme čistým ubrouskem a necháme v teplé místnosti vykynout. Vykynuté těsto naléváme na rozehřátý tuk a usmažíme po obou stranách lívance.Potřeme je džemem, stočíme nebo přeložíme na půlky, poklademe jogurtem a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Hned podáváme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat