500 g libového vepřového masa, 2 středně
velké cibule (asi 150 g), paprika (i nakládaná),1 kg pórku, šťáva ze 2 pomerančů, 2
stroužky česneku, na špičku kulatého nože mletého zázvoru, 4 PL oleje, 1 PL
kari koření (vrchovatá), sůl
Oprané a osušené vepřové maso rozkrájíme
ostrým nožem nejprve na tenké plátky, pak na proužky. Cibuli oloupeme,
rozpůlíme a nakrájíme na tenké kroužky. Očištěnou a opranou papriku zbavenou
semínek rozkrájíme na nudličky. Pórek očistíme, opereme a pokrájíme asi na 1 cm
silná kolečka (sytě zelené části pórku pro tento pokrm nepoužijeme). Česnek
oloupeme a jemně rozsekáme. V hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřejeme tuk,
vložíme na něj maso a cibuli a oboje za stálého obracení osmahneme. Zaprášíme
kari kořením a necháme na malém ohni chvíli podusit. Pokrm musíme stále hlídat,
kari koření nesmí ztmavnout, zhořklo by. Zalijeme pomerančovou šťávou ze 2
pomerančů, okořeníme zázvorem, přidáme česnek a 5 minut dusíme. Pak přidáme papriku a pórek
a vše dalších 10 minut na malém plameni dusíme. Zelenina nesmí příliš změknout,
musí zůstat pevná na skus.Doporučená příloha: vařená rýže.
Žádné komentáře:
Okomentovat