26. března 2012

Vepřové kotlety s jablkem a cibulí


4 vepřové kotlety, 2 lžíce pikantní hořčice, mletý pepř, sůl, 4 lžíce másla nebo tuku, 3 středně velké cibule, 4 větší kyselá jablka, 4 lžíce vody, 2 lžičky nejlépe hnědého cukru, 50 g rozinek, špetka mletého hřebíčku, skořice a muškátu, 1 kg brambor, kudrnka, pažitka nebo jiná bylinka

Kotlety opepříme a potřeme hořčicí a na 2 lžících tuku opečeme z obou stran cca 6-7 minut. Osolíme a necháme v teple. Cibuli na kroužky a jablka na hranolky. Na zbylém tuku zpěníme cibuli, přidáme jablka, vodu, cukr a rozinky. Vše cca  5 minut dusíme. Dochutíme solí pepřem a kořením. Brambory nakrájíme a uvaříme. Poté prolisujeme do předehřáté mísy.Kotlety obložíme jablky s cibulí, posypeme bylinkami a podáváme s bramborami v míse. Tato dušená jablka se hodí i k pečené drůbeži, opečeným klobásám, játrům či k rybě.

Žádné komentáře:

Okomentovat