4 vepřové kotlety, 2 lžíce pikantní
hořčice, mletý pepř, sůl, 4 lžíce másla nebo tuku, 3 středně velké cibule, 4
větší kyselá jablka, 4 lžíce vody, 2 lžičky nejlépe hnědého cukru, 50 g
rozinek, špetka mletého hřebíčku, skořice
a muškátu, 1 kg brambor, kudrnka, pažitka nebo jiná bylinka
Kotlety opepříme a potřeme hořčicí a na 2
lžících tuku opečeme z obou stran cca 6-7 minut. Osolíme a necháme
v teple. Cibuli na kroužky a jablka na hranolky. Na zbylém tuku zpěníme
cibuli, přidáme jablka, vodu, cukr a rozinky. Vše cca 5 minut dusíme. Dochutíme solí pepřem
a kořením. Brambory nakrájíme a uvaříme. Poté prolisujeme do předehřáté
mísy.Kotlety obložíme jablky s cibulí, posypeme
bylinkami a podáváme s bramborami v míse. Tato dušená jablka se hodí i k pečené drůbeži,
opečeným klobásám, játrům či k rybě.
Žádné komentáře:
Okomentovat