31. března 2012

Falda mimlija - dušená pečeně


800 g svíčkové, 6 lžic pokrájené housky, malá cibule, 3 vejce, natvrdo uvařené, pokrájené vejce, lžička sekané petrželky, lžíce strouhaného parmazánu, 300 g mletého vepřového masa, 100 g uzené slaniny, 2 stroučky česneku, sůl, pepř, 2 cibule, 2 mrkve, 1 brambor, cuketa, celer, 2 rajčata

Do jednoho hrnce dáme sekané maso, slaninu, housku, sýr, vejce natvrdo, petržel, cibuli a česnek. Ochutíme a zahustíme rozšlehanými vejci. Do masa nožem nařízneme otvor, naplníme ho směsí a uzavřeme. Maso vložíme do pekáče se zeleninou a podlijeme vodou. Na mírném ohni dusíme asi 2 hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat