Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme,
smícháme se žloutky, cukrem, osolíme a postupně smícháme s mlékem a moukou. Do
připraveného těsta vmícháme sníh z bílků. Těsto lijeme na tukem vymaštěnou
pánev a po obou stranách opečeme dozlatova tenké palačinky. Pak je potřeme
džemem nebo posypeme skořicovým cukrem a stočíme. Podáváme horké.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat