500 g hladké mouky, 25 g droždí, 250 ml
mléka, sůl, 2 lžíce pískového cukru, 80 g másla, tuk na vymazání plechu a na potření, 200 g
měkkého tvarohu ochuceného cukrem, 50 g švestkových povidel,50 g nastrouhaného
tvrdého tvarohu
Mouku prosejeme a uprostřed utvoříme důlek, do
kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme
vykynout.Po vykynutí vmícháme zbylé mléko, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme
vláčné těsto, které ještě necháme vykynout.Z těsta vykrajujeme lžící namočenou
v mouce kousky těsta a rukou je zakulatíme na bochánek. Bochánky zploštíme a
přeneseme na vymazaný plech. Necháme ještě krátce kynout, potřeme rozehřátým
tukem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.Upečené vdolky potřeme ochuceným
tvarohem nebo povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.
Žádné komentáře:
Okomentovat