30. března 2012

Venkovské pečené vdolky


500 g hladké mouky, 25 g droždí, 250 ml mléka, sůl, 2 lžíce pískového cukru, 80 g másla,  tuk na vymazání plechu a na potření, 200 g měkkého tvarohu ochuceného cukrem, 50 g švestkových povidel,50 g nastrouhaného tvrdého tvarohu

Mouku prosejeme a uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme vykynout.Po vykynutí vmícháme zbylé mléko, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které ještě necháme vykynout.Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v mouce kousky těsta a rukou je zakulatíme na bochánek. Bochánky zploštíme a přeneseme na vymazaný plech. Necháme ještě krátce kynout, potřeme rozehřátým tukem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.Upečené vdolky potřeme ochuceným tvarohem nebo povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat