31. března 2012

Dušené hovězí ledvinky


800 g hovězích ledvinek, 2 cibule, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku Iva, půl lžičky kmínu, pepř podle chuti, sůl, vrchovatá lžíce hladké mouky

Ledvinky podélně naplocho rozkrojíme. Pečlivě vykrájíme a odstraníme všechny kanálky, žilky s tukem. Ledvinky pak důkladně vypereme a dáme okapat. Nakrájíme je na proužky a dáme osmahnout na rozsekanou cibuli, zpěněnou na rozehřátém tuku. Opepříme, okmínujeme a dusíme za občasného podlévání doměkka. Pak vysmahneme šťávu do tuku, zaprášíme moukou, ještě osmahneme, zalijeme studenou vodou, osolíme a za stálého míchání několik minut vaříme, až je šťáva lesklá a hladká. Pak podáváme s hráškovou rýží a kompotem nebo sterilovanou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat