800
g hovězích ledvinek, 2 cibule, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku Iva, půl
lžičky kmínu, pepř podle chuti, sůl, vrchovatá lžíce hladké mouky
Ledvinky podélně
naplocho rozkrojíme. Pečlivě vykrájíme a odstraníme všechny kanálky, žilky s
tukem. Ledvinky pak důkladně vypereme a dáme okapat. Nakrájíme je na proužky a
dáme osmahnout na rozsekanou cibuli, zpěněnou na rozehřátém tuku. Opepříme,
okmínujeme a dusíme za občasného podlévání doměkka. Pak vysmahneme šťávu do
tuku, zaprášíme moukou, ještě osmahneme, zalijeme studenou vodou, osolíme a za
stálého míchání několik minut vaříme, až je šťáva lesklá a hladká. Pak podáváme
s hráškovou rýží a kompotem nebo sterilovanou zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat