Do mísy prosejeme mouku, cukr a sůl.
Připravíme si kvásek z droždí,
několika lžic mléka a cukru. V hrnci zahřejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek přilijeme k mouce. Nakonec vmícháme zahřáté mléko s máslem,
žloutky a rum a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě odležet
přibližně 20 minut. Promícháme vařečkou
ne elektrickým šlehačem a necháme ještě jednou odpočinout. Potom nabíráme lžící těsto, z něhož vytvarujeme pomoučenýma rukama koule. Do jejich středu vytlačíme prsty důlky. Vdolečky usmažíme z obou stran dozlatova v
silné vrstvě rostlinného tuku. Necháme
vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha.
Brusinky necháme okapat. Potom
důlky vdolečků naplníme brusinkami a šlehačkou. Povrch bavorských vdolečků
můžeme ozdobit několika zbylými brusinkami nebo zelenými snítkami máty.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. března 2012
Bavorské vdolečky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat