Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
31. března 2012
Hovězí Stroganov
600
g svíčkové nebo nízkého roštěnce, 2
dl kysané smetany, 2 cibule, lžíce "jižní
omáčky" (nebo rajčatového kečupu), mletý pepř, sůl
Odblaněné maso nakrájíme na
plátky, naklepeme, potom je nakrájíme na tenké nudličky. Na másle zpěníme
drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, pepř a za stálého míchání opékáme 5
minut. Maso zaprášíme moukou, osolíme a opékáme další 2 minuty, zalijeme je
smetanou, rozmícháme a podusíme 2 minuty. Přidáme "jižní omáčku"
(kečup) a přisolíme. Pokrm připravujeme na hodně velké pánvi nebo kastrolu, aby
maso bylo v nízké vrstvě a prudce se opékalo; nemáme-li velkou nádobu, pokrm
připravujeme po porcích. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo rýží.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat