31. března 2012

Hovězí Stroganov

600 g svíčkové nebo nízkého roštěnce, 2 dl kysané smetany, 2 cibule, lžíce "jižní omáčky" (nebo rajčatového kečupu), mletý pepř, sůl

Odblaněné maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potom je nakrájíme na tenké nudličky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, pepř a za stálého míchání opékáme 5 minut. Maso zaprášíme moukou, osolíme a opékáme další 2 minuty, zalijeme je smetanou, rozmícháme a podusíme 2 minuty. Přidáme "jižní omáčku" (kečup) a přisolíme. Pokrm připravujeme na hodně velké pánvi nebo kastrolu, aby maso bylo v nízké vrstvě a prudce se opékalo; nemáme-li velkou nádobu, pokrm připravujeme po porcích. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat