2 kostky zeleninového vývaru, 200 g
vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, hrst mladých
kopřiv, 0,5 lžíce nasekané pažitky, 6 vajec, sůl, mletý černý pepř, tuk a
strouhanka
V 1,2 l vody rozpustíme zeleninový vývar a
uvaříme v něm očištěná a vykostěná masa. Housky nakrájíme na kostičky a kopřivy
a pažitku posekáme. Žloutky oddělíme od bílků. Uvařené maso nakrájíme na
kostičky. Vývarem pokapeme housky, necháme nasáknout a smícháme s masem,
kopřivami, pažitkou a žloutky. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme ho do směsi,
osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou,dáme do ní nádivku a pečeme dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat