Na malé kousky
nakrájené telecí hrudí podlít trochou oleje a propéci v troubě. Přidat na
kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a dále propékat. Je-li cibule
již orestovaná, vyjmout pánev z trouby, posypat paprikou a ihned zalít 1 l vody. Osolit a asi 1-1 1/2
pomalu vařit, až vznikne hutná gulášová omáčka. Nakonec přidat Szekszárderské
červené víno a ještě několik minut vařit. Propasírovat, přidat na kostičky
nakrájené paprikové lusky, rajčata a povařit do měkka. Telecí maso lehce
naklepat, osolit a opepřit. Z husích jater nakrájet čtyři stejně velké plátky.
Maso péci na malém množství oleje. Ve zbylém oleji propéci plátky husích jater.
Při servírování položit na každý plátek masa kousek jater, přelít omáčkou a
podávat s opečenými na kostičky pokrájenými bramborami nebo dušenou rýží.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
31. března 2012
Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob
400
g telecí hrudí, 1 dl
olej, 200 g cibule, 5 g česnek, 20 g červená paprika sladká, 20 g sůl, 1 dl červené víno, 100 g
paprikové lusky, 80 g rajčata, 600 g telecí kýta, 3 g mletý pepř, 200 g husí
játra
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat