31. března 2012

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

400 g telecí hrudí, 1 dl olej, 200 g cibule, 5 g česnek, 20 g červená paprika sladká, 20 g sůl, 1 dl červené víno, 100 g paprikové lusky, 80 g rajčata, 600 g telecí kýta, 3 g mletý pepř, 200 g husí játra

Na malé kousky nakrájené telecí hrudí podlít trochou oleje a propéci v troubě. Přidat na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a dále propékat. Je-li cibule již orestovaná, vyjmout pánev z trouby, posypat paprikou a ihned zalít 1 l vody. Osolit a asi 1-1 1/2 pomalu vařit, až vznikne hutná gulášová omáčka. Nakonec přidat Szekszárderské červené víno a ještě několik minut vařit. Propasírovat, přidat na kostičky nakrájené paprikové lusky, rajčata a povařit do měkka. Telecí maso lehce naklepat, osolit a opepřit. Z husích jater nakrájet čtyři stejně velké plátky. Maso péci na malém množství oleje. Ve zbylém oleji propéci plátky husích jater. Při servírování položit na každý plátek masa kousek jater, přelít omáčkou a podávat s opečenými na kostičky pokrájenými bramborami nebo dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat