300 ml mléka, 2 vejce, 80 g moučkového cukru, 100 g vařených prolisovaných
brambor, 100 g
tvarohu, 200 g
hladké mouky, 20 g
droždí, špetka soli, jablka
Do 50 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí a
necháme je rozpustit. Do zbývajícího mléka rozbijeme vejce, přidáme sůl, cukr,
vykynuté droždí a zamícháme. Zapracujeme prolisované brambory a tvaroh. Nakonec
za stálého míchání přisypáváme mouku. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
Rozehřejeme lívanečník, vymastíme tvořítka, do každého dáme trochu těsta, na ně
položíme plátek jablka a zalijeme těstem. Smažíme pomalu po obou stranách,
hotové sypeme moučkovým cukrem smíchaným s mletou skořicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat