28. března 2012

Babiččiny lívance


600 g hladké mouky, 0,8 l mléka, 3 vejce, 60 g cukru, 30 g droždí, sůl, citrónová kůra, skořice, meruňkový džem, tvaroh na strouhání, tuk

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme lívanečník a stejným způsobem pokračujeme v pečení dále. Část lívanců obalíme v cukru se skořicí a část potřeme meruňkovým džemem a posypeme nastrouhaným tvarohem.K lívancům podáváme bílou kávu. 
  

Žádné komentáře:

Okomentovat