26. března 2012

Smetanová hořčicová omáčka s masem


hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i z mleté maso - hovězí je ale nejlepší ), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana, hladká mouka, mléko, citron

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a 1masox, ale stačí půl kostičky. Dusíme, dokud není masíčko úplně měkké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. oblíbeným kořením.Podáváme s houskovým knedlíkem, ale i s těstovinami, rýží, brambory.  Je to vynikající a rychlá omáčka.

Žádné komentáře:

Okomentovat