hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné -
kuřecí, vepřové, telecí, nebo i z mleté maso - hovězí je ale nejlepší ), sůl,
pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana,
hladká mouka, mléko, citron
Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé
nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a 1masox,
ale stačí půl kostičky. Dusíme, dokud není masíčko úplně měkké. Přidáme 4-6
lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze
šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem.
Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. oblíbeným kořením.Podáváme s
houskovým knedlíkem, ale i s těstovinami, rýží, brambory. Je to vynikající a rychlá omáčka.
Žádné komentáře:
Okomentovat