uzená rolka, balíček listového těsta, vejce,
sůl
náplň : 200 g žampionů, 2 cibule, 2 lžíce
másla, sůl, kmín a petrželka
Uzené maso vložíme do studené vody, pět minut
povaříme, pak vodu slijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a vaříme ho do
změknutí. Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Na pánvi
rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli, přidáme žampiony, mírně
osolíme, pokmínujeme drceným kmínem a osmahneme. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na
obdélník, potřeme ho osmahlými žampiony a posypeme nasekanou petrželkou.
Přidáme uvařené, okapané a zchladlé maso a těsto nahoře uzavřeme, aby bylo
pevně přilnuté na maso. Potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do pekáčku a pečeme
do zlatohnědé.
Žádné komentáře:
Okomentovat