27. března 2012

Uzené maso v těstě


uzená rolka, balíček listového těsta, vejce, sůl

náplň : 200 g žampionů, 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, kmín a petrželka

Uzené maso vložíme do studené vody, pět minut povaříme, pak vodu slijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a vaříme ho do změknutí. Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli, přidáme žampiony, mírně osolíme, pokmínujeme drceným kmínem a osmahneme. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na obdélník, potřeme ho osmahlými žampiony a posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme uvařené, okapané a zchladlé maso a těsto nahoře uzavřeme, aby bylo pevně přilnuté na maso. Potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do pekáčku a pečeme do  zlatohnědé.

Žádné komentáře:

Okomentovat