27. března 2012

Vepřová roláda s jablečnou omáčkou


1 kg masa na pečení, 1 PL orientálního koření, sůl, 2 středně velká jablka, řapíkatý celer, 30 g rozinek, 1 PL kari koření
omáčka : 1 PL oleje, malá cibule, 1 ČL kari koření, 2 středně velká červená jablka, 1/2 bujónové kostky, sůl, 2 PL Calvadosu nebo brandy

Opláchnuté maso rozkrojíme na plát, naklepeme je, posypeme kořením se solí. Jablka a celer očistíme, opláchneme a nahrubo nastrouháme, promícháme s najemno nakrájenou celerovou natí a namočenými rozinkami. Maso potřeme, stočíme a převážeme nití. Roládu vložíme do tlakového hrnce,osmahneme, posypeme kari, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme do změknutí. Cibuli oloupeme a nakrájíme, očištěná jablka opláchneme a nakrájíme. V oleji zpěníme cibuli s kari, přidáme jablka, bujónovou kostku, sůl, podlijeme horkou vodou, přikryjeme a rozdusíme. Maso ze šťávy vyjmeme. Rozdušená jablka rozmixujeme, doplníme masovou šťávou a destilátem. Z masa odstraníme nitě. Plátky masa upravíme na předehřátou mísu.Omáčku a vařené brambory nebo dušenou rýži podáváme zvlášť.

Žádné komentáře:

Okomentovat