1 kg masa na pečení, 1 PL orientálního
koření, sůl, 2 středně velká jablka, řapíkatý celer, 30 g rozinek, 1 PL kari
koření
omáčka : 1
PL oleje, malá cibule, 1 ČL kari koření, 2 středně velká červená jablka, 1/2
bujónové kostky, sůl, 2 PL Calvadosu nebo brandy
Opláchnuté maso rozkrojíme na plát, naklepeme
je, posypeme kořením se solí. Jablka a celer očistíme, opláchneme a nahrubo
nastrouháme, promícháme s najemno nakrájenou celerovou natí a namočenými
rozinkami. Maso potřeme, stočíme a převážeme nití. Roládu vložíme do tlakového
hrnce,osmahneme, posypeme kari, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme do
změknutí. Cibuli oloupeme a nakrájíme, očištěná jablka opláchneme a nakrájíme.
V oleji zpěníme cibuli s kari, přidáme jablka, bujónovou kostku, sůl, podlijeme
horkou vodou, přikryjeme a rozdusíme. Maso ze šťávy vyjmeme. Rozdušená jablka
rozmixujeme, doplníme masovou šťávou a destilátem. Z masa odstraníme nitě.
Plátky masa upravíme na předehřátou mísu.Omáčku a vařené brambory nebo dušenou
rýži podáváme zvlášť.
Žádné komentáře:
Okomentovat