28. března 2012

Palačinky ze zavařeninou


vejce nebo 2 žloutky, 30 g cukru, špetka soli, 0,5 l mléka, 200 g hladké mouky, na pečení asi 50 g tuku, 200  g zavařeniny, vanilkový cukr 

Vejce nebo žloutky, cukr, sůl a trochu mléka rozšleháme, střídavě přidáváme mouku a mléko a to vždy tak, abychom rozmíchali mouku v hustším těstě, které pak zředíme. Necháme chvíli odpočinout, pak pánev nahřejeme, vymažeme tukem a lijeme na ní naběračkou v tenké vrstvě těsto, které ještě pohybem pánve rozlijeme po jejím dně. Po opečení palačinku obrátíme a dopečeme i po druhé straně. Horké skládáme na sebe do mísy a zakryjeme poklicí, aby zůstaly teplé. Namažeme je zavařeninou, stočíme, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme. Vynechámeli zavařeninu, složíme palačinky jako šátečky na mísu, hodně je pocukrujeme a pokapeme citrónovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat