vejce nebo 2 žloutky, 30 g cukru, špetka soli, 0,5 l
mléka, 200 g
hladké mouky, na pečení asi 50
g tuku, 200 g
zavařeniny, vanilkový cukr
Vejce nebo žloutky, cukr, sůl a trochu mléka
rozšleháme, střídavě přidáváme mouku a mléko a to vždy tak, abychom rozmíchali
mouku v hustším těstě, které pak zředíme. Necháme chvíli odpočinout, pak
pánev nahřejeme, vymažeme tukem a lijeme na ní naběračkou v tenké vrstvě
těsto, které ještě pohybem pánve rozlijeme po jejím dně. Po opečení palačinku
obrátíme a dopečeme i po druhé straně. Horké skládáme na sebe do mísy a
zakryjeme poklicí, aby zůstaly teplé. Namažeme je zavařeninou, stočíme,
pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme. Vynechámeli zavařeninu, složíme
palačinky jako šátečky na mísu, hodně je pocukrujeme a pokapeme citrónovou šťávou.
Žádné komentáře:
Okomentovat