1 bal.droždí, 250 ml mléka, lžička cukru, 500 g hl.mouky, 100 g rozpuštěného másla, také
na plech a na potření, špetka soli, vejce
ozdoba: hrušková povidla, strouhaný tvrdý tvaroh,
šlehačka nebo přibináček
Z droždí, 150 ml mléka a cukru nechte vzejít
kvásek. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte zbytek mléka, vejce, máslo a
kvásek. Zadělejte těsto a nechte hodinu kynout. Vytvarujte vdolky pomocí lžíce
a na vymazaném plechu je nechte ještě 15 min.kynout. Vdolky pak upečte v troubě
dozlatova na 180°C .
Ještě horké je potírejte rozpuštěným máslem a nakonec je pomažte povidly,
posypte tvarohem a ozdobte šlehačkou nebo pribináčkem Lehce pocukrujte.
Žádné komentáře:
Okomentovat