29. března 2012

Vdolky s hruškovými povidly


1 bal.droždí, 250 ml mléka, lžička cukru, 500 g hl.mouky, 100 g rozpuštěného másla, také na plech a na potření, špetka soli, vejce
ozdoba: hrušková povidla, strouhaný tvrdý tvaroh, šlehačka nebo přibináček

Z droždí, 150 ml mléka a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte zbytek mléka, vejce, máslo a kvásek. Zadělejte těsto a nechte hodinu kynout. Vytvarujte vdolky pomocí lžíce a na vymazaném plechu je nechte ještě 15 min.kynout. Vdolky pak upečte v troubě dozlatova na 180°C. Ještě horké je potírejte rozpuštěným máslem a nakonec je pomažte povidly, posypte tvarohem a ozdobte šlehačkou nebo pribináčkem Lehce pocukrujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat