30. března 2012

Lívance s borůvkovou omáčkou


na těsto: 0,5 kostky droždí (20 g ), 375 g hladké mouky, 625 ml mléka,20 g cukru, vejce špetku soli, sádlo nebo olej na pečení
borůvková omáčka : 100 g borůvek, lžíce cukru,  lžíce citrónové šťávy,0,5 lžičky škrobové moučky bramborové,hrozny na ozdobu, strouhaný tvaroh


Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova. Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Borůvková omáčka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat