Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozpustíme na pánvi a osmažíme na ní na kostičky nakrájené žemle. V osoleném mléce rozkvedláme vejce, nalijeme na housky a necháme čtvrt hodiny stát. Podle potřeby přidáme hurbou mouku a tvoříme knedlíky velikosti menšího citrónu, obalíme je v mouce a zavařujeme do slané vody. Vaříme je 20 minut. Jeden knedlíkvyndáme, rozkrojíme a zjistíme-li, že je vařený, vyndáme ostatní knedlíky a všechny je ihned rozkrojíme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
26. ledna 2017
Špekové knedlíky
8 žemlí, 20 dkg slaniny, 2 vejce, 1/4 l mléka, sul, podle potřeby hrubé mouky
Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozpustíme na pánvi a osmažíme na ní na kostičky nakrájené žemle. V osoleném mléce rozkvedláme vejce, nalijeme na housky a necháme čtvrt hodiny stát. Podle potřeby přidáme hurbou mouku a tvoříme knedlíky velikosti menšího citrónu, obalíme je v mouce a zavařujeme do slané vody. Vaříme je 20 minut. Jeden knedlíkvyndáme, rozkrojíme a zjistíme-li, že je vařený, vyndáme ostatní knedlíky a všechny je ihned rozkrojíme.
Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozpustíme na pánvi a osmažíme na ní na kostičky nakrájené žemle. V osoleném mléce rozkvedláme vejce, nalijeme na housky a necháme čtvrt hodiny stát. Podle potřeby přidáme hurbou mouku a tvoříme knedlíky velikosti menšího citrónu, obalíme je v mouce a zavařujeme do slané vody. Vaříme je 20 minut. Jeden knedlíkvyndáme, rozkrojíme a zjistíme-li, že je vařený, vyndáme ostatní knedlíky a všechny je ihned rozkrojíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat