Brambory okartáčujeme pod teplou vodou, posypeme solí a na vymazaném plechu pečeme při 220°C 50-60 min. Česnek a petrželku rozmixujeme, postupně přidáváme olej a polovinu nastrouhaného sýra. Štědře osolíme a opepříme. Brambory po upečení křížem nařízneme (asi 1 cm hluboko), trochu je stiskneme, aby praskly a roztáhly se. Na každou bramboru dáme 1-2 lžičky petrželové omáčky a posypeme sýrem. Zbytek omáčky a sýra podáváme zvlášť.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Pečené brambory s omáčkou
8 středně velkých moučnatých brambor, sůl, tuk, 125 g goudu, 5 stonků petrželky, 4 stroužky česneku, 150 ml olivového oleje, pepř
Brambory okartáčujeme pod teplou vodou, posypeme solí a na vymazaném plechu pečeme při 220°C 50-60 min. Česnek a petrželku rozmixujeme, postupně přidáváme olej a polovinu nastrouhaného sýra. Štědře osolíme a opepříme. Brambory po upečení křížem nařízneme (asi 1 cm hluboko), trochu je stiskneme, aby praskly a roztáhly se. Na každou bramboru dáme 1-2 lžičky petrželové omáčky a posypeme sýrem. Zbytek omáčky a sýra podáváme zvlášť.
Brambory okartáčujeme pod teplou vodou, posypeme solí a na vymazaném plechu pečeme při 220°C 50-60 min. Česnek a petrželku rozmixujeme, postupně přidáváme olej a polovinu nastrouhaného sýra. Štědře osolíme a opepříme. Brambory po upečení křížem nařízneme (asi 1 cm hluboko), trochu je stiskneme, aby praskly a roztáhly se. Na každou bramboru dáme 1-2 lžičky petrželové omáčky a posypeme sýrem. Zbytek omáčky a sýra podáváme zvlášť.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat