28. ledna 2017

Veselská bramboračka

4 velké brambory, 500 g kysaného zelí, šálek kyselé smetany, cibuli, kmín, lžíci másla, lžíci hladké mouky, vejce, petrželku, sůl
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a vaříme doměkka. Zelí překrájíme, osolíme, zalijeme horkou vodou a ve větším hrnci uvaříme doměkka. Mezitím připravíme cibulovou jíšku: na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme dožluta. Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat