Oloupanou a nastrouhanou cuketu smícháme s na kostičky nakrájenými houskami přelitými vlažným mlékem, vložíme do mísy spolu s na kostičky nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem, přídáme po špetce soli a pepře, 1 lžíci vegety, prolisovaný česnek a hrst nasekané pažitky a petrželky. Přidáme syrová vejce a vše řádně promícháme.Vzniklou hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy(pekáče).Zapékáme půl hodiny při 150 stupních v předehřáté troubě.Upečenou nádivku je možno ještě posypat nastrouhaným sýrem. Podáváme s různými druhy zeleninových salátů, ale lze použít i jako chutná příloha k pečenému nebo rožněnému masu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Nádivka z cukety
500g cukety, 300g šunky nebo šunk.salámu, 200g eidamu, 5 housek, 3 stroužky česneku, zelená petrželka a pažitka, 1dcl mléka, 4 vejce, sůl,pepř,vegeta, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy
Oloupanou a nastrouhanou cuketu smícháme s na kostičky nakrájenými houskami přelitými vlažným mlékem, vložíme do mísy spolu s na kostičky nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem, přídáme po špetce soli a pepře, 1 lžíci vegety, prolisovaný česnek a hrst nasekané pažitky a petrželky. Přidáme syrová vejce a vše řádně promícháme.Vzniklou hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy(pekáče).Zapékáme půl hodiny při 150 stupních v předehřáté troubě.Upečenou nádivku je možno ještě posypat nastrouhaným sýrem. Podáváme s různými druhy zeleninových salátů, ale lze použít i jako chutná příloha k pečenému nebo rožněnému masu.
Oloupanou a nastrouhanou cuketu smícháme s na kostičky nakrájenými houskami přelitými vlažným mlékem, vložíme do mísy spolu s na kostičky nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem, přídáme po špetce soli a pepře, 1 lžíci vegety, prolisovaný česnek a hrst nasekané pažitky a petrželky. Přidáme syrová vejce a vše řádně promícháme.Vzniklou hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy(pekáče).Zapékáme půl hodiny při 150 stupních v předehřáté troubě.Upečenou nádivku je možno ještě posypat nastrouhaným sýrem. Podáváme s různými druhy zeleninových salátů, ale lze použít i jako chutná příloha k pečenému nebo rožněnému masu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat