28. ledna 2017

Záhorácká sekaná

1000 g hlávkového zelí, 200 g uzeného bůčku, 100 g cibule, sůl, 100 g vepřového sádla, 5 vajec, 1/2 l mléka, 100 g hladké mouky, 200 g oleje na smažení, 200 g krupice, 100 g strouhanky, lžíci cukru, pepř, papriku
Do kastrolu dáme sádlo, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájené zelí a maso, opepříme, přidáme cukr a dusíme doměkka. Zalijeme 1/4 l mléka, v němž jsme rozmíchali krupici, a podusíme. Přimícháme 3 rozšlehaná vejce a necháme vychladit. Pak ze směsi utvoříme karbanátky, obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat