Troubu předehřejeme na 175 °C. Tykev „odskalpujeme” a vršek odložíme stranou. Pomocí polévkové lžíce odstraníme z tykve semínka. Vajíčka smícháme se smetanou, hnědým cukrem, melasou a kořením. Důkladně propracujeme a hmotu nalijeme do tykve. Na krém položíme na lžíci másla a tykev uzavřeme odříznutým vrškem. Tykev vložíme doprostřed trouby a za rovnoměrné teploty pečeme hodinu, až hodinu a půl. Tykev bude hotová, až krém bude mít hustotu pudingu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Tykev plněná sladkým krémem
1 menší kulatá tykev; 6 vajec; 2 šálky smetany; 1 šálku hnědého cukru; 1 polévková lžíce melasy (můžeme použít i med); 1 kávové lžičky mletého muškátového oříšku; 1 kávové lžičky mleté skořice; 1 kávové lžičky mletého zázvoru; 1 polévková lžíce másla
Troubu předehřejeme na 175 °C. Tykev „odskalpujeme” a vršek odložíme stranou. Pomocí polévkové lžíce odstraníme z tykve semínka. Vajíčka smícháme se smetanou, hnědým cukrem, melasou a kořením. Důkladně propracujeme a hmotu nalijeme do tykve. Na krém položíme na lžíci másla a tykev uzavřeme odříznutým vrškem. Tykev vložíme doprostřed trouby a za rovnoměrné teploty pečeme hodinu, až hodinu a půl. Tykev bude hotová, až krém bude mít hustotu pudingu.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Tykev „odskalpujeme” a vršek odložíme stranou. Pomocí polévkové lžíce odstraníme z tykve semínka. Vajíčka smícháme se smetanou, hnědým cukrem, melasou a kořením. Důkladně propracujeme a hmotu nalijeme do tykve. Na krém položíme na lžíci másla a tykev uzavřeme odříznutým vrškem. Tykev vložíme doprostřed trouby a za rovnoměrné teploty pečeme hodinu, až hodinu a půl. Tykev bude hotová, až krém bude mít hustotu pudingu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat