28. ledna 2017

Kvetákový pudink

1 vetsi kvetak, sul, 4 ks peciva, 60 g tuku, asi 200 ml mleka, 4 zloutky, muskatovy kvet, 4 lzice nadrobno nakrajene petrzelky, 4 bilky, tuk a jemna strouhanka na formu
Kvetak ocistime, oplachneme, vlozime do studene osolene vody na 10 minut, potom jej vyjmeme a v osolene vode povarime, odcedime. Pecivo nakrajime na kosticky a prelijeme rozehratym tukem. V mlece rozslehame zloutky, promichame se soli, korenim a petrzelkou a nalijeme je na pecivo. Kvetak rozobereme na ruzicky. Z bilku a spetky soli uslehame tuhy snih. Pudinkovou formu vytreme tukem a vysypeme strouhankou. Kvetak promichame se zloutkovou hmotou, nakonec lehce vmichame bilkovy snih, hmotu naplnime do formy, uzavreme ji, vlozime do hrnca s vrouci vodou a zvolna varime asi 45 minut. Potom formu vyjmeme, otevreme a pudink vyklopime. Muzeme jej pokapat rozehratym tukem nebo maslem. Podavame s rajcatovym salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat