Na pánvi si do zlatova osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Tu spolu s utřeným česnekem, vejcem, solí a pepřem zapracujeme do mletého masa (záleží na chuti). Oddělíme cca 1/3 a do té zapracujeme změklou nivu, případně ještě jedno vejce. Původní hmotu rozetřeme na alobal do obdélníku (je-li přiliš řidká, zahustíme strouhankou), poklademe salámem a nahoru rozetřeme hmotu s nivou. Nakonec pomocí alobalu stočíme do rolády. Je dobré dobře stahovat. Konce zamáčkneme a celé upečeme do zlatova. Možné jsou další varianty, fantazii se meze nekladou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. ledna 2017
Sváteční roláda z mletého masa
mleté maso (nejlépe míchané 50/50), niva, čtverhraná šunka nebo jakýkoli salám, vejce, strouhanka, cibule, olej, česnek, sůl, pepř
Na pánvi si do zlatova osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Tu spolu s utřeným česnekem, vejcem, solí a pepřem zapracujeme do mletého masa (záleží na chuti). Oddělíme cca 1/3 a do té zapracujeme změklou nivu, případně ještě jedno vejce. Původní hmotu rozetřeme na alobal do obdélníku (je-li přiliš řidká, zahustíme strouhankou), poklademe salámem a nahoru rozetřeme hmotu s nivou. Nakonec pomocí alobalu stočíme do rolády. Je dobré dobře stahovat. Konce zamáčkneme a celé upečeme do zlatova. Možné jsou další varianty, fantazii se meze nekladou.
Na pánvi si do zlatova osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Tu spolu s utřeným česnekem, vejcem, solí a pepřem zapracujeme do mletého masa (záleží na chuti). Oddělíme cca 1/3 a do té zapracujeme změklou nivu, případně ještě jedno vejce. Původní hmotu rozetřeme na alobal do obdélníku (je-li přiliš řidká, zahustíme strouhankou), poklademe salámem a nahoru rozetřeme hmotu s nivou. Nakonec pomocí alobalu stočíme do rolády. Je dobré dobře stahovat. Konce zamáčkneme a celé upečeme do zlatova. Možné jsou další varianty, fantazii se meze nekladou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat