28. ledna 2017

Zapékaný baklažán s tykví

800 g baklažánu, 500 g mletého masa, 500 g tykve, 400 g rajčat, 100 g cibule,100 g tvrdého sýra, 2 dl mléka, 2 dl smetany, 50 g másla, 3 vejce, sůl, pepř, lžíci hladkémouky, 100 g oleje
Tykev a baklažán nakrájíme na menší plátky, rajčata na kolečka. Vždy po plátku baklažánu a tykve posypeme moukou, osolíme a na oleji opečeme. Maso osolíme, opepříme, opečeme a podusíme na cibulce na hustší kaši. Na vymaštěný pekáč rozložíme střídavě osmaženou zeleninu, maso a opět zeleninu. Zalijeme mlékem a smetanou s rozšlehanými vejci. Posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě zapečeme dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat