Tykev a baklažán nakrájíme na menší plátky, rajčata na kolečka. Vždy po plátku baklažánu a tykve posypeme moukou, osolíme a na oleji opečeme. Maso osolíme, opepříme, opečeme a podusíme na cibulce na hustší kaši. Na vymaštěný pekáč rozložíme střídavě osmaženou zeleninu, maso a opět zeleninu. Zalijeme mlékem a smetanou s rozšlehanými vejci. Posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě zapečeme dozlatova.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Zapékaný baklažán s tykví
800 g baklažánu, 500 g mletého masa, 500 g tykve, 400 g rajčat, 100 g cibule,100 g tvrdého sýra, 2 dl mléka, 2 dl smetany, 50 g másla, 3 vejce, sůl, pepř, lžíci hladkémouky, 100 g oleje
Tykev a baklažán nakrájíme na menší plátky, rajčata na kolečka. Vždy po plátku baklažánu a tykve posypeme moukou, osolíme a na oleji opečeme. Maso osolíme, opepříme, opečeme a podusíme na cibulce na hustší kaši. Na vymaštěný pekáč rozložíme střídavě osmaženou zeleninu, maso a opět zeleninu. Zalijeme mlékem a smetanou s rozšlehanými vejci. Posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě zapečeme dozlatova.
Tykev a baklažán nakrájíme na menší plátky, rajčata na kolečka. Vždy po plátku baklažánu a tykve posypeme moukou, osolíme a na oleji opečeme. Maso osolíme, opepříme, opečeme a podusíme na cibulce na hustší kaši. Na vymaštěný pekáč rozložíme střídavě osmaženou zeleninu, maso a opět zeleninu. Zalijeme mlékem a smetanou s rozšlehanými vejci. Posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě zapečeme dozlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat