28. ledna 2017

Zeleninová pánev caponata

nat rapikateho celeru, sul, pepr, 1 velky lilek, 1 velkou cibuli, 2 strouzky cesneku, 2 rajcata, 1 baleni syru mozarela, 4 lzice olivoveho oleje, 50 g cernych oliv, 50 g zelenych oliv, 75 ml sucheho bieleho vina, cerstvou ci susenou bazalku, 25 g nakladanych kaparu
Omyty celer a lilek nakrajime na kousky. Oloupeme cesnek a cibuli, cesnek jemne prolisujeme, zatimco cibuli nakrajime nahrubo. Omyta rajcata sparime, zchladime a pak snadno oloupeme a pokrajime na kosticky. Mozzarellu nechame okapat a pote ji nakrajime na kosticky. Na rozpaleny olej vlozime kousky celeru a lilku, nakrajenou cibuli a prolisovany ci utreny cesnek. Za staleho michani vse restujeme asi 8-10 minut. Pak smes osolime a opeprime, vmichame pokrajena rajcata a mozzarellu, cerne a zelene olivy vcelku a vse zalijeme vinem. Smes nechame zhruba 5 minut prohrat, az se syr rozpusti. Jednotlive porce pak posypeme omytymi a nhrubo nasekanymi listky bazalkya okapanymi kapary. Podavame s bilym pecivem ci chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat