28. ledna 2017

Vegetariánský guláš

1,5 dl stolního oleje; 60 dkg hub; 2 cibule; 8 uvařených vajec; 40 dkg zeleného hrášku; 2 dl zakysané smetany; 40 dkg těstovin; 5 litrů křišťálově čisté vody z pramene; sůl; červená paprika; pepř; tymián; rozmarýn; saturejka; petrželová nať
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Zaprášíme troškou červené mleté papriky, promícháme a přidáme nakrájené houby. Zatímco se houby smaží, oloupeme uvařená vajíčka a rozkrojíme je na čtvrtky. Až budou houby osmahnuté, směs osolíme a ochutíme rozmarýnem, mletým pepřem, saturejkou a petrželovou natí. K houbám přidáme zelený hrášek a vajíčka, důkladně promícháme, ale dávejme pozor na vajíčka, aby se příliš nerozbila. Zahustíme jednou polévkovou lžící mouky. Přimícháme smetanu a důkladně povaříme. Jako přílohu podáváme uvařené těstoviny. Promícháme je s gulášem, prohřejeme a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat