Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Z mouky smíchané s droždím,brambor, vajec a 175 ml vývaru vypracujeme vláčné hladké těsto. Dáme na 1/2 h do tepla kynout. Růžičky kapusty rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme na 5 min. vložíme do vodní lázně a pečeme 90 min. okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, smícháme se zeleninou a zapracujeme do těsta. Těsto dáme do formy a pečeme 60 min. při 175°C.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Bábovka se zeleninou a bylinkami
400 g brambor, 400 g hrubé mouky, balíček sušeného droždí, 3 vejce, 250 g růžičkové kapusty, 250 g mrkve, sůl, pepř, 100 g anglické slaniny, tuk, 200 ml zeleninového vývaru, 100 g kysané smetany, 150 g taveného sýra, strouhaný mušk. oříšek
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Z mouky smíchané s droždím,brambor, vajec a 175 ml vývaru vypracujeme vláčné hladké těsto. Dáme na 1/2 h do tepla kynout. Růžičky kapusty rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme na 5 min. vložíme do vodní lázně a pečeme 90 min. okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, smícháme se zeleninou a zapracujeme do těsta. Těsto dáme do formy a pečeme 60 min. při 175°C.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Z mouky smíchané s droždím,brambor, vajec a 175 ml vývaru vypracujeme vláčné hladké těsto. Dáme na 1/2 h do tepla kynout. Růžičky kapusty rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme na 5 min. vložíme do vodní lázně a pečeme 90 min. okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, smícháme se zeleninou a zapracujeme do těsta. Těsto dáme do formy a pečeme 60 min. při 175°C.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat