28. ledna 2017

Kysané zelí s jogurtem

300 g kysaného zelí, 1l vody, 1 - 2 líže oleje, 1 lžička červené papriky, 100 g šunky, 1/2 plnotučného mléka, 2 lžice hladké mouky, 1 bílý jogurt, 1 vejce, sůl, pepř, kmín případně ještě další koření dle své chuti
Cibuli nakrájíme na drobno, dáme ji do hrnce s rozehřátým olejem a osmahneme do žluta. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a papriku, osmahneme je a přidáme nakrájené zelí. Okořeníme kmínem a pepřem (případně dalším kořením), zalijeme vodou a vaříme  až zelí změkne. Pak zalijeme mlékem v němž jsme rozmíchali vejce a mouku. Opět povaříme a dochutíme kořením a solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat