27. ledna 2017

Sibiřské kolečka

160 g hladké mouky, 80 g polohrubé mouky, 1 malé vejce, sůl, ocet, mletý pepř a paprika
nádivka:  250 g mletého hovězího masa, 250 g mletého vepřového masa, 1 velká cibule, česnek, mletý pepř,sůl
Uděláme řidší nudlové těsto, které necháme půl hodiny odležet. Potom je vyválíme na plát o síle 2mm a vykrájíme kolečka, která poklademe nádivkou. V polovině přeložíme a pečlivě přitiskneme. Vkládáme do vařící vody a vaříme 10min. Na talíři pokapeme zředěným octem, posypeme pepřem, mletou paprikou, polijeme máslem a poklademe smetanou. Vhodná příloha je zeleninový salát.
Nádivka: Drobně pokrájenou cibuli promícháme s mletým masem, česnekem, solí a vodou-nádivka má být řidka.

Žádné komentáře:

Okomentovat