27. ledna 2017

Studená roláda z mletého masa

Roláda: 1 kg mletého vepřového masa, 250 ml mléka, sůl, pepř, 1 vejce
Náplň: 1 cibule, 100 g anglická slanina, 4 vejce, 1 plechovka hrášek,50 g strouhaný sýr, 1 kapie nadrobno nakrájená, 6 nožiček párků
Roláda: Maso, mléko, sůl, pepř a vejce dobře rukama promícháme až těsto lepí. Necháme odležet v chladu do druhého dne. Namočenýma rukama roztáhneme z těsta plát cca 25x20cm na mikroten nebo sáček. Povrch potřeme hořčicí. Náplň: Na pánvi opečeme anglickou slaninu s cibulí nakrájenou na drobno, vložíme vejce a připravíme opravdu řídká míchaná vejce - na hniličku. Odstavíme, přidáme hrášek, kapii nakrájenou nadrobno, můžeme vložit třeba i sterilované žampiony nakrájené nadrobno apod, aby směs byla chuťově bohatá. Směs rozetřeme na roládu a na ni položíme párky nakrájené na tenké dlouhé plátky (čtvrtky podélně). Pomocí mikrotenu zarolujeme (ovšem pozor, nenecháme jej uvnitř!), stejně zaděláme i boky rolády. Povrch ještě upravíme a uhladíme mokrýma rukama, aby nikde nebyly díry a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme na plech a pečeme cca 30 minut. Poté necháme vychladit a můžeme krájet na plátky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat