Bůček vaříme, až je maso skoro měkké. Nakrájenou cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory a dochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Šarišské zelí
600 g kysaného zelí, 100 g vepřového sádla, 150 g cibule, 100 g rajčatového protlaku, 900 g brambor, 250 g smetany, lžíci hladké mouky, sůl, 300 g uzeného bůčku, 150 g slaniny, cukr, mletý kmín
Bůček vaříme, až je maso skoro měkké. Nakrájenou cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory a dochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou.
Bůček vaříme, až je maso skoro měkké. Nakrájenou cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory a dochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat