27. ledna 2017

Karbanátky na pivu

500 g mletého masa (hovězí/vepřové:50/50), 2 žemle, 1/8 l mléka, 50 g slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, strouhaná citrónová kůra, 80 g másla, ¼ l světlé pivo, strouhanka
Maso spojime s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu,sůl,pepř,vejce,citrónovou kůru, je-li třeba strouhánku.Těsto promícháme,uděláme karbanátky,které na másle po obou stranách opečeme. Do zbyleho másla přidáme pivo, trochu svaříme, vložíme karbanátky a v pivě je necháme dusit. Během pečení je obracíme a přeléváme šťávou. Příloha brambory nebo bramborová kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat