Maso spojime s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu,sůl,pepř,vejce,citrónovou kůru, je-li třeba strouhánku.Těsto promícháme,uděláme karbanátky,které na másle po obou stranách opečeme. Do zbyleho másla přidáme pivo, trochu svaříme, vložíme karbanátky a v pivě je necháme dusit. Během pečení je obracíme a přeléváme šťávou. Příloha brambory nebo bramborová kaše.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. ledna 2017
Karbanátky na pivu
500 g mletého masa (hovězí/vepřové:50/50), 2 žemle, 1/8 l mléka, 50 g slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, strouhaná citrónová kůra, 80 g másla, ¼ l světlé pivo, strouhanka
Maso spojime s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu,sůl,pepř,vejce,citrónovou kůru, je-li třeba strouhánku.Těsto promícháme,uděláme karbanátky,které na másle po obou stranách opečeme. Do zbyleho másla přidáme pivo, trochu svaříme, vložíme karbanátky a v pivě je necháme dusit. Během pečení je obracíme a přeléváme šťávou. Příloha brambory nebo bramborová kaše.
Maso spojime s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu,sůl,pepř,vejce,citrónovou kůru, je-li třeba strouhánku.Těsto promícháme,uděláme karbanátky,které na másle po obou stranách opečeme. Do zbyleho másla přidáme pivo, trochu svaříme, vložíme karbanátky a v pivě je necháme dusit. Během pečení je obracíme a přeléváme šťávou. Příloha brambory nebo bramborová kaše.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat