28. ledna 2017

Kapusta s vepřovým masem

500 g vepřové krkovičky, 10 kuliček zeleného pepře, 2 nasekané cibule, svazek polévkové zeleniny, 1-2 kostky masoxu, 2-3 lžičky kari, špetku šafránu, 500 g kapusty, 200 g žampionů, pepř, sůl
Krkovičku vaříme na mírném ohni 60 min. spolu se zeleným pepřem, cibulí v celku, drobně pokrájenou zeleninou, masoxem, kari a šafránem. Potom do polévky přidáme kapustu a dalších 30 minut vaříme. Maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na nudličky a vrátíme do hrnce. Žampiony pokrájíme na plátky a přidáme do polévky. Povaříme 5 minut a dochutíme kořením. Zapíjíme vychlazeným pivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat