28. ledna 2017

Zeleninová žemlovka

asi 400 g zeleniny, 1 cibule, 2 lzice oleje, vegeta, drceny kmin, sul, 5 rohliku, 1/2 l mleka, 2-4 strouuzky cesneku, 1 lzice masla nebo rostlineho tuku, 2 vejce, nastrouhany tvrdy syr na posypani, tuk na vymazani zapekaci misky
Ocistenoou zeleninu uvarime domekka. Na oleji zpenime nadrobno pokrajenou cibuli, pridame na mensi kousky pokrajenou zeleninu a osmahneme. Podle chuti okorenime a osolime. Rohliky nakrajime na platky, namacime je v osolenem mlece s rozotrenym cesnekem a vrstvime do tukem vymazane zapekaci misky. Vrstvy rohliku prokladame zeleninou. Spodni a horni vrstvu zemlovky tvori platky rohliku. Povrch poklademe lupinky masla a vlozime do predehrate trouby. Po zapeceni pokrm zalijeme zbylym mlekem, ve kterem jsme rozslehali vejce, posypeme je nastrouhanym syrem a dopeceme dozlatova. Hotovou zemlovku podavame se zeleninovym salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat