28. ledna 2017

Zelí s vepřovým ramínkem

0,5 kg brambor, 0,5 kg kapusty, 0,4-5 kg vepřové ramínko, sůl, česnek 2 stroužky, cibule 2 ks, hl. mouka na jíšku, pepř, vegeta
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do 1 l vody. Přidáme pepř, vegetu a dosolíme. Vodu můžeme v případě potřeby doplňovat. Když je maso téměř měkké, přidáme 0,5 kg nakrájených brambor na kostky a 0,5 kg kapusty rovněž pokrájené na kostky. Dolijeme vodu tak, aby bylo vše potopeno asi 5 mm. Po uvaření brambor a kapusty zahustíme vše cibulovou jíškou a vaříme ještě asi 100 min. Těsně před podáváním přidáme rozmačkaný česnek dle chuti 2 - 3 stroužky.

Žádné komentáře:

Okomentovat