28. ledna 2017

Hlávkové zelí s ananasem

60 dkg bílého hlávkového zelí, vývar z hovězího masa nebo z vývarové kostky, 8 dkg másla, 2 dkg cibule, 20 dkg kompotovaného ananasu, lžíce citronové šťávy, trochu citronové kůry, 1/8 litru bílého vína, sůl a nepatrně cukru
Nakrouhané zelí dáme do kastrolu a za občasného podlévání vývarem dusíme (odkryté) téměř do měkka. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme k ní podušené zelí, nadrobno nakrájený ananas,citronovou šťávu,trochu nastrouhané citronové kůry,přilijeme víno,osolíme,osladíme a znovu podusíme. - Výborná příloha k pečeným bílým klobásám s opékanými brambory. 

Žádné komentáře:

Okomentovat