Nakrouhané zelí dáme do kastrolu a za občasného podlévání vývarem dusíme (odkryté) téměř do měkka. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme k ní podušené zelí, nadrobno nakrájený ananas,citronovou šťávu,trochu nastrouhané citronové kůry,přilijeme víno,osolíme,osladíme a znovu podusíme. - Výborná příloha k pečeným bílým klobásám s opékanými brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Hlávkové zelí s ananasem
60 dkg bílého hlávkového zelí, vývar z hovězího masa nebo z vývarové kostky, 8 dkg másla, 2 dkg cibule, 20 dkg kompotovaného ananasu, lžíce citronové šťávy, trochu citronové kůry, 1/8 litru bílého vína, sůl a nepatrně cukru
Nakrouhané zelí dáme do kastrolu a za občasného podlévání vývarem dusíme (odkryté) téměř do měkka. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme k ní podušené zelí, nadrobno nakrájený ananas,citronovou šťávu,trochu nastrouhané citronové kůry,přilijeme víno,osolíme,osladíme a znovu podusíme. - Výborná příloha k pečeným bílým klobásám s opékanými brambory.
Nakrouhané zelí dáme do kastrolu a za občasného podlévání vývarem dusíme (odkryté) téměř do měkka. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme k ní podušené zelí, nadrobno nakrájený ananas,citronovou šťávu,trochu nastrouhané citronové kůry,přilijeme víno,osolíme,osladíme a znovu podusíme. - Výborná příloha k pečeným bílým klobásám s opékanými brambory.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat